Genieten in de schapen- en geitentent

Het dorp Hoornaar in de Alblasserwaard stond 6 oktober 2018 in het teken van de 106e Fokveedag. Alle voortekenen wezen erop dat het een mooie Fokveedag Boerenlandfeest zou worden. Maar deze editie heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. 

De activiteiten, de inrichting en de conditie van het terrein en bovenal het weer werkte mee om deze Fokveedag bijzonder geslaagd te noemen. Duizenden bezoekers toonden hun belangstelling over alles wat de agrarische sector in de ruimste zin te bieden had.

Bij de keuringen van koeien, Shetlandpony’s, Belgische Witblauwe koeien, kippen, konijnen, bij de presentaties van schapen, geiten, honden en paarden verdrong het publiek zich langs de ringen.
De Fokveedag is van oudsher een ontmoetingsplaats voor het weerzien van bekenden.

In de Schapen- en Geitentent waren meerdere schapen- en geitenrassen, kalveren, alpaca’s en kuikentjes bijeen gebracht en tentoongesteld. Wat is het fijn om te zien dat er zoveel belangstelling getoond wordt. Vooral de kuikentjes hadden een grote aantrekkingskracht op de kinderen. Daarom moesten er voor de rust van de kuikentjes rustpauzes ingelast worden.

Veel bezoekers hebben meegedaan aan de prijsvragen over:
-Wat is de beste geit, wat is het beste schaap?
-Raad het gewicht van het schaap en een geit.
-Hoeveel dieren met vier pootjes zijn er in de tent?

Voor de prijswinnaars waren er leuk prijsjes beschikbaar.

Prijswinnaars:

Marilène de Bot 14 jr. uit Kruiningen, Levi Kool 6 jr. uit Leerdam, Sven Korevaar 6 jr. uit Giessenburg.

Bent u dit jaar niet geweest? Laten we dan afspreken dat u zaterdag 5 oktober 2019 naar de 107e Fokveedag Boerenlandfeest komt!

Share