Een bezoek aan de streektent is bijna net zo avontuurlijk als de streek zelf

In de streektent wordt door middel van exposities en demonstraties de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden in al haar facetten gepresenteerd. Het landschap en de natuur, de cultuur, de historie en ook streekproducten en toerisme worden door diverse instanties, verenigingen, stichtingen en particulieren aan u voorgesteld.

‘De streek: Natuurlijk Avontuurlijk!’
Ieder jaar ligt er een ander accent in de streektent. Dit jaar is er van alles te beleven. In de streektent bruist het van de activiteiten, er is veel te proeven en te zien, het is in de streektent haast net zo avontuurlijk als de streek zelf. Het is natuurlijk vooral de bedoeling dat er ideeën worden opgedaan om in de eigen streek op een eigen gekozen manier op avontuur te gaan, te voet, per fiets, boot, huifkar, solex, Segway, kano, of door te genieten van streekproducten of toeristische arrangementen.

Fien & Teun
Kijk eens wie ook aanwezig zijn op het Boerenlandfeest: Fien & Teun ! Zij zijn het liefste boertje en boerinnetje ter wereld. Ze wonen op avonturenboerderij Molenwaard, waar ze graag helpen met klusjes in en rond de boerderij. Fien en Teun gaan graag op de foto met de kleine vriendjes uit de streek. Kom naar de streektent voor een Meet&Greet.

http://www.fienenteun.nl/

Boerenkaas
Kom de kazen van de prijswinnaars proeven. Door de koks worden   verrassende recepten met boerenkaas gemaakt. De recepten van deze producten zijn uiteraard verkrijgbaar. Natuurlijk kunt u kaas kopen van de beste kaasmakers van dit jaar.

https://fokveedag.nl/web/category/nieuws/kaaskeuring/

Streekmarkt
Verse, regionale producten vindt u op de Streekmarkt van De Fokveedag. Één keer per jaar kunt u op de Fokveedag terecht voor vis, vlees, kaas, fruit, maar ook voor (h)eerlijke extra’s als ijs, koek, honing, jam en vruchtensappen. Alle andere weken van het jaar zijn diezelfde producten gewoon te vinden bij de streekwinkels en producenten in de streek.

Voor alleseters en fijnproevers: de Streekmarkt op het Boerenlandfeest te Hoornaar biedt u een keur aan lekkernijen en ambachtelijke producten.

Als extraatje bieden wij een bewaarservice. U hoeft dus niet meer de hele dag met zware tassen te lopen, u kunt uw (streek)producten  in de streektent bij de bewaarservice afgeven en op ieder gewenst moment van de dag weer aanvullen of ophalen.

Natuur
Maak kennis met het werk van de Natuur en vogelwachten, Wildbeheer en Den Hâneker. Leer over zwaluwen, kerkuilen, agrarisch natuurbeheer voor slootkanten en weidevogels zoals grutto’s en kieviten.

Toerisme
Meer dan 100 toeristische ondernemers uit de streek zijn door Den Hâneker vertegenwoordigd. Neem de brochure “Polderleven” mee en doe ideeën op voor fiets- en wandeltochtjes en misschien zelfs op avontuur met de kano!

Cultuur
Dit jaar komt theater Peeriscoop naar de streektent! op verschillende tijden zullen voorstellingen zijn!

www.peeriscoop.nl

Historie
Boerderij en Erf en de historische verenigingen demonstreren en presenteren het culturele erfgoed van de streek. Er worden historische kaarten aangeboden en oude ambachten gedemonstreerd. Maak kennis met de molenstichting (SIMAV) die zorgt voor de instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Share