Een touw van 1000 meter

Ter gelegenheid van de 100-ste Fokveedag Boerenlandfeest proberen circa 120 leerlingen van de Hoornaarse basisscholen in het Guiness Book of Records te komen met een wereldrecordpoging touwvlechten. Inzet is een touw van 1000 meter.
De wereldrecordpoging wordt maandag 1 oktober om 09.00 uur geopend door Fokveedag-voorzitter Jan de Groot en burgemeester Els Boot van de gemeente Giessenlanden. Zij zullen de eerste meters touw vlechten.
De schoolkinderen gaan onder toezicht van (groot)ouders onder schooltijd beurtelings -met z’n tweeën tegelijk- aan de slag om de wereldrecordpoging te doen slagen. Ook na schooltijd krijgen ze de gelegenheid om meters te maken. Als de kilometer touw vrijdag 5 oktober nog niet is gehaald, zal er tijdens de kaaskeuring in Het Bruisend worden doorgewerkt.
De leerlingen van cbs Samen op Weg en obs Klim-Op zullen bij de kaaskeuring worden betrokken. Ze mogen ook zelf diverse boerenkazen beoordelen, nadat ze instructies hebben gekregen van de kaaskeurmeesters. Tineke van der Haven, een begrip in de wereld van de kaasbereiding, heeft de regie in handen. De uitslag van de jeugdkeuring krijgt op de Fokveedag een plaats in de kaastent.
Notaris
Vrijdagmiddag 5 oktober komt een notaris het gevlochten touw officieel opmeten. Dit zal gebeuren op het Dirk IV-plein. Het tijdstip is op dit moment nog niet bekend. De verwachting is tussen 16.00 en 17.00 uur.
Als de wereldrecordpoging slaagt, komt het gevlochten touw van een kilometer op de Fokveedag boven de keuringsring van het rundvee te hangen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *