‘Fokveedag Boerenlandfeest een aaneenschakeling van hoogtepunten’

20151003 - Fokveedag 98De 103e editie van Fokveedag Boerenlandfeest is maandagavond al geëvalueerd. “Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten, een grote pr-campagne van wat ons gebied te bieden heeft. We moeten zuinig zijn op deze dag, dat is onze taak”, zo werd vanuit het bestuur verwoord.

Alle disciplines waren vol lof over het verloop van Fokveedag Boerenlandfeest van afgelopen zaterdag. Ook de penningmeester was tevreden. Er zijn, zo is inmiddels tamelijk nauwkeurig vastgesteld, 11.500 bezoekers geweest, waaronder meer dan 3000 kinderen.

Er werden 96 kazen gekeurd, tegen 78 vorig jaar. “We hadden nieuwe inzenders en meer boerenkazen. Het was voor ons een superdag, het kon niet beter”, zei Adrie van Dijk van de kaascommissie.

Afmeldingen
Ook vanuit de Shetlandponyvereniging en de rundveekeuring positieve geluiden. “Het niveau was geweldig, maar we hebben wel behoorlijk veel afmeldingen gehad. Dat is een aandachtspunt”, werd vanuit de veecommissie opgemerkt.

Arie de Kock, verantwoordelijk voor het terrein, had er twee weken geleden een hard hoofd in. Het was kletsnat. ‘Dit komt niet goed’, dacht De Kock. “Het was billen knijpen, maar uiteindelijk hebben we de weersomstandigheden op onze hand gehad.”

Share