Fokveedag opgelucht: NRM blijft in de zomer

20151003 - Fokveedag 115De volgende editie van de NRM zal plaatsvinden op 30 juni en 1 juli 2017. Daarmee blijft de NRM een zomerevenement, net als de voorgaande edities. Het koeienevenement vindt plaats in de IJsselhallen te Zwolle.

In 2015 kondigde het NRM-bestuur aan dat de volgende editie van de NRM zou plaatsvinden in september 2017. Mede op verzoek van organisatoren van een aantal regionale keuringen en fokveedagen is het tijdstip in het jaar tegen het licht gehouden.

Het bestuur heeft zich gerealiseerd dat een verschuiving van de NRM naar september een grote inbreuk zou betekenen op de kalender van de regionale keuringen en fokveedagen. Daarom zijn nu vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli als beter passende data voor de NRM aangewezen. Na afloop van het evenement zal het tijdstip opnieuw geëvalueerd worden.

De NRM is al vele jaren een evenement dat veehouders en andere koeienliefhebbers met elkaar verbindt. Het NRM-bestuur doet er alles aan om in 2017 weer een fantastische show en vakbeurs neer te zetten.

Het bestuur van Fokveedag Boerenlandfeest is opgelucht over het NRM-besluit. Samen met de besturen van andere keuringen en fokveedagen is er vanuit Hoornaar sterk op aangedrongen de NRM niet in het najaar te houden.

Share