Kaasboeren promoten zich op Fokveedag Boerenlandfeest

Fokveedag27HOORNAAR – Een onderdeel dat onlosmakelijk aan Fokveedag Boerenlandfeest verbonden is, is de boerenkaaskeuring. Vrijdagmorgen 2 oktober is het weer zover: aan de vooravond van de Fokveedag zullen de kazen tussen 10:00 en 12:00 uur worden gekeurd in Het Bruisend Hart in Hoornaar. Deze keuring is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk.

Op de Fokveedag zelf worden de kazen (waaronder ook geitenkaas en enkele bijzondere kazen) tentoongesteld in de Streektent. De kazen kunnen worden geproefd en worden gekocht.

Verder zijn er koks aanwezig die op gezette tijden aan het publiek diverse lekkere hapjes zullen presenteren die met kaas zijn bereid.

Nieuw onderdeel
Een nieuw onderdeel is dat een aantal kaasboeren zichzelf promoot. Hiervoor zijn speciale posters gemaakt. De lekkerste kazen van deze kaasboeren kunnen worden geproefd. Als deze opzet aanslaat, is het de intentie de promotie volgend jaar groter op te zetten. Dan kunnen alle kaasboeren die aan de keuring meedoen zich aan de bezoekers van Fokveedag Boerenlandfeest presenteren.

Share