Springplein van 1000 vierkante meter

Het Springtouw Spektakel op de 101-ste Fokveedag Boerenlandfeest belooft zaterdag 5 oktober een waar spektakel voor de basisschooljeugd te worden.

Op het Fokveedagterrein wordt een speciaal springplein van 1000 vierkante meter ingericht. Chris Boom en Julien Dorrepaal, studenten aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven, zullen er de leiding hebben. Zij hebben een wedstrijd opgezet, die van 09.00 tot 13.00 uur loopt.

Er wordt gesprongen in drie leeftijdscategorieën: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. In blokken van tien minuten worden de omwentelingen geteld. Het aantal omwentelingen is te zien op het digitale springtouw. De kinderen kunnen het springtouw gratis krijgen als ze een ingevuld vragenformulier meebrengen, dat is te downloaden vanaf de volgende websites: www.fokveedag.nl en www.springtouwwedstrijd.wordpress.com.

De winnaars mogen zich kampioen touwtjespringen van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden noemen. Per categorie zijn er daarnaast drie geldprijzen van 25, 15 en 10 euro.

Om 13.00 uur kunnen alle kinderen meedoen aan een springtouwdemonstratie in de grote ring, waarmee het middagpauzeprogramma wordt afgesloten. De instructeurs Chris Boom en Julien Dorrepaal zullen met de kinderen hun beste beentje voor zetten. Ook vindt op dat moment de prijsuitreiking plaats. Na de middagpauze blijft en springplein open en de muziek aan, maar is er geen sprake meer van een wedstrijdelement.

Afgelopen vrijdag gingen Boom en Dorrepaal het Springtouw Spektakel promoten op de Hoornaarse basisscholen. Hoe dat er aan toe ging? Bekijk het filmpje dat is gemaakt in de pauze van OBS Klim-Op.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *