Springtouw Spektakel op Fokveedag Boerenlandfeest

De organisatie van Fokveedag Boerenlandfeest is steeds op zoek naar manieren om de jeugd bij het grote agrarische evenement in Hoornaar te betrekken. Was dat vorig jaar via de wereldrecordpoging touwbreien, ditmaal zal een Springtouw Spektakel worden opgezet.

Het springtouw is momenteel weer een ‘hype’. Fokveedag Boerenlandfeest gaat nog een stapje verder en heeft een groot aantal digitale springtouwen besteld. Dit springtouw meet onder meer het aantal omwentelingen en het calorieverbruik.

Het eerste digitale springtouw werd vrijdagmorgen door voorzitter Jan de Groot uitgereikt aan juf Rianne van groep 5 en 6 van christelijke basisschool De Wegwijzer in Hoogblokland. Haar leerlingen sprongen er ondertussen lustig op los.

Gezellig en gezond

De 101-ste editie van Fokveedag Boerenlandfeest wordt zaterdag 5 oktober 2013 aan de Dorpsweg in Hoornaar gehouden. De Fokveedag is allang niet meer louter een agrarisch evenement, hoewel de rundveekeuring het hart van de dag blijft. Op het terrein van zes hectare (waarvan ca. 7500 vierkante meter overdekt is) is van alles te beleven. Voor boeren, burgers én buienlui. Maar zeker ook voor basisschoolleerlingen en hun ouders.

Voor de basisschooljeugd zal  onder het motto ‘Spannend en sportief – Gezellig en gezond’ een Springtouw Spektakel worden georganiseerd. De kinderen kunnen op de Fokveedag gratis een digitaal springtouw verkrijgen. Om in aanmerking te komen voor een springtouw (zolang de voorraad strekt) hoeven de kinderen slechts een formulier in te leveren waarop ze een aantal vragen beantwoorden. Deze vragen komen binnenkort op de Fokveedagsite, waarop ook de antwoorden te vinden zijn.

Download hier het vragenformulier!

Springplein

Vanaf 09.00 uur zal er op de Fokveedag Boerenlandfeest een speciaal springplein open zijn. De kinderen kunnen hier naar hartenlust springen. Hoogtepunt moet het optreden in de middagpauze worden. In de grote keuringskeuring, die door honderden toeschouwers zal worden omzoomd, gaan de kinderen onder leiding van een instructeur een gezamenlijk springoptreden verzorgen.

Aan het Springtouw Spektakel zullen enkele leuke prijzen verbonden zijn. Deelname staat open voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Tientallen basisscholen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden worden komende week door Fokveedag Boerenlandfeest aangeschreven met de vraag het Springtouw Spektakel onder hun leerlingen te promoten en ontvangen ter introductie alvast een digitaal springtouw.

Nieuwsgierig naar hoe goed de kinderen van De Wegwijzer uit Hoogblokland kunnen springen? Bekijk dan de film op YouTube!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *