Streeklunch in de Streektent

De Streektent op de 106e Fokveedag Boerenlandfeest staat dit jaar in het teken van ‘Krijg de smaak te pakken’. Dat kan in de streektent, daar is genoeg te beleven, te proeven en te zien. Het is natuurlijk vooral de bedoeling dat er ideeën opgedaan kunnen worden streek te ontdekken te voet, per fiets, boot, huifkar, solex of door te genieten van  toeristische arrangementen of streekproducten, na deze dag wil je meer

Verse, regionale producten vindt u op de nieuwe Streekproductenmarkt van de Fokveedag.  Één keer per jaar kunt u op de Fokveedag terecht voor vis, vlees, kaas, fruit, maar ook voor (h)eerlijke extra’s als ijs, koek, honing, jam en vruchtensappen. Alle andere weken van het jaar zijn diezelfde producten gewoon te vinden bij de streekwinkels en producenten in de streek.

Nieuw dit jaar is de Streeklunch! U kunt uw eigen lunch samenstellen met heerlijke streekproducten: broodjes, kaas, vlees, sap, hapjes, koffie, ijs enz! In de streektent zijn stippenkaarten te koop waarmee u langs de kramen kunt gaan en de lekkerste hapjes voor uw lunch kunt kiezen. De strippenkaart kost € 5,- (Vooraf bestellen kan ook via: streektentfokveedag@gmail.com)

Als extraatje bieden wij een bewaarservice. U hoeft dus niet meer de hele dag met zware tassen te lopen, u kunt uw (streek)producten in de streektent bij de bewaarservice afgeven en op ieder gewenst moment van de dag weer aanvullen of ophalen.

Boerenkaas
Kom de kazen van de eerste prijswinnaars proeven in de boerenkaastent. Door de koks worden   verrassende andere producten met boerenkaas gemaakt worden. De recepten van deze producten zijn uiteraard ook weer te verkrijgen. Natuurlijk kunt u kaas kopen van de beste kaasmakers van dit jaar.

Fokveedag is de streek
De Alblasserwaard- Vijfheerenlanden is een polderlandschap met weidse vergezichten en een rijke cultuur historie. Van oudsher bepalen de sloten en watergangen de structuur en grazen er vooral zwartbonte koeien in het weiland. Die groene weiden met weidevogels, knotwilgen, molens, oude boerderijen en hoogstamfruitboomgaarden zijn er van oudsher vele vrijwilligers en boeren hebben de taak voor het landschap op hun schouders genomen.

De Fokveedag is de streek. Met het soms drassige terrein in het weiland, de koeien,kaas, bedrijven, verenigingen, gastvrijheid, veel saamhorigheid en veel vrijwilligers heeft de fokveedag alles in zich wat de Streek typeert. De Fokveedag is door de jaren heen ontwikkeld tot een gezellige streekdag voor jong en oud, boer en burger.

Samen sterk
In de Streek- en Expositietent staat de Streek (de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden) centraal met het landschap, de historie, de cultuur en natuurlijk de kaas en andere streekproducten. Verenigingen, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties zijn samen het jaar rond actief in de streek en laten in de streektent u weten wat er allemaal bij komt kijken om de streek mooi en beleefbaar te laten zijn. Historische gebouwen worden benut en behouden, natuur wordt ontwikkeld, het landschap wordt bijgehouden en er wordt gewerkt aan allerlei manieren om te recreëren.

 

Share