‘De Fokveedag is de trots van de regio’

Marjolein 1Er waait een frisse wind in het bestuur van de Fokveedag. De 32-jarige Marjolein de Kreij uit Schelluinen staat als vice-voorzitter haar mannetje in de organisatie van het grootste evenement van de Alblasserwaard.

Ze hoefde niet lang te denken toen het bestuur van de Fokveedag haar vorig jaar benaderde voor de functie van vice-voorzitter. Ze kent de sector namelijk als geen ander: overdag zit ze met hakken en een net pak op kantoor en ‘s avonds gaat de overal aan om de koeien te melken.

Ze werkte onder andere als specialist melkveehouderij bij ZLTO en is tegenwoordig MVO-officer bij Vreugdenhil Dairy Foods. Naast deze fulltime job is ze vennoot in het familiebedrijf melkveebedrijf fam. de Kreij.

Supertof
Natuurlijk gaat ze al van jongs af aan naar de Fokveedag. “Het is gewoon een supertof evenement”, vindt de Schelluinense boerendochter.  Als klein meisje struinde ze met 5 gulden van oma op zak alle kraampjes af op zoek naar leuk speelgoed. Later verkocht ze op een kleedje haar eigen spulletjes. Als puber was ze met vrienden te vinden in de biertent en daarna in de Pondarosa. En nu gaat ze erheen voor de connecties in het vak. “Dat is het mooie, de Fokveedag is voor alle leeftijden, en ook echt voor boeren, burgers en buitenlui.”

Trots
De Fokveedag is de trots van de regio. “De agrarische sector laat zien dat we hier topfokkers hebben. Er is ook een zekere trots, dat we met elkaar zo’n dag neer kunnen zetten”, vindt Marjolein. “Daarnaast werkt het evenement ook aan een stukje bewustwording. Burgers en buitenlui ontmoeten de boeren, en kinderen kunnen zien waar de melk en kaas vandaan komt.”

Lees donderdag het volledige interview met Marjolein de Kreij in de papieren editie van Het Kontakt Alblasserwaard.

Bron: www.hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Marijke Verhoef – Het Kontakt Edities

Share