De streektent bruist van energie

Foto welkom in de streektentIn de streektent wordt door middel van exposities en demonstraties de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden in al haar facetten gepresenteerd. Het landschap en de natuur, de cultuur, de historie en ook streekproducten en toerisme worden door diverse instanties, verenigingen, stichtingen en particulieren aan u voorgesteld.

‘De streek bruisend van energie’
Ieder jaar ligt er een ander accent in de streektent. Dit jaar bruist alles van energie. In de streektent bruist het van de activiteiten, er is genoeg te beleven, te proeven en te zien. Het is natuurlijk vooral de bedoeling dat er ideeën worden opgedaan om de eigen streek op een eigen gekozen manier te ontdekken, te voet, per fiets, boot, huifkar, solex, Segway of door te genieten van streekproducten of toeristische arrangementen.

Fien & Teun
Kijk eens wie ook aanwezig zijn op het Boerenlandfeest: Fien & Teun ! Zijn zijn het liefste boertje en boerinnetje ter wereld. Ze wonen op een boerderij in het dorpje Molenwaard, waar ze papa en mama helpen met klusjes in en rond de boerderij. Fien en Teun gaan graag op de foto met de kleine vriendjes uit de streek. Kom naar de streektent voor een Meet&Greet.

http://www.fienenteun.nl/

https://www.fokveedag.nl/category/nieuws/kaaskeuring/

Voor alleseters en fijnproevers: de Streekmarkt op het Boerenlandfeest te Hoornaar biedt u een keur aan lekkernijen en ambachtelijke producten.

Als extraatje bieden wij een bewaarservice. U hoeft dus niet meer de hele dag met zware tassen te lopen, u kunt uw (streek)producten  in de streektent bij de bewaarservice afgeven en op ieder gewenst moment van de dag weer aanvullen of ophalen.

Natuur
Maak kennis met het werk van de Natuur en vogelwachten, Wildbeheer en Den Hâneker. Leer over zwaluwen, kerkuilen, agrarisch natuurbeheer voor slootkanten en weidevogels zoals grutto’s en kieviten.

Toerisme
Meer dan 100 toeristische ondernemers uit de streek zijn door Den Hâneker vertegenwoordigd. Neem de brochure “Polderleven” mee en doe ideeën op voor fiets- en wandeltochtjes.
Boerderij en Erf en de historische verenigingen demonsteren en presenteren het culturele erfgoed van de streek. Er worden historische kaarten aangeboden en oude ambachten gedemonstreerd. Maak kennis met Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk en de molenstichting (SIMAV) die al ruim 55 jaar zorgt voor de instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Share