Mendemonstratie en springende koe in pauzeprogramma Fokveedag

Jantien van Soelen.nlHOORNAAR – Het pauzeprogramma tijdens de 103e Fokveedag Boerenlandfeest op zaterdag 3 oktober in Hoornaar belooft een waar spektakel te worden. Wereldkampioen Jan de Boer komt met zijn vierspan pony’s in de ring, maar ook de koe (…) Roos gaat in galop.

Het pauzeprogramma is doorgaans het drukst bezochte onderdeel van de Fokveedag. Tussen 12:00 en 13:15 uur verzamelen drommen mensen zich rond de grote keuringsring.

Het eerste onderdeel is van ‘eigen bodem’. Ruiters en amazones van manege De Giessenlanderij in Noordeloos zullen een show verzorgen.

Zeeuwse tiener
Daarna betreedt Jantien van Soelen uit Nieuw- en Sint Joosland de ring. De Zeeuwse tiener rijdt geen paard, maar koe. Een bijzonderheid. Jantien heeft haar koe Roos zadelmak gemaakt en gaat met haar in galop. Regelmatig komt ze hiermee in de publiciteit. Ook Hoornaar gaat nu met deze bijzondere combinatie kennismaken.

Hoofdact
De hoofdact van het pauzeprogramma is een demonstratie van Team De Boer. Menner Jan de Boer komt met een vierspan pony’s naar Hoornaar. Hij werd met zijn vierspan onlangs vierde op het WK samengesteld mennen in Breda. Met het Nederlandse team pakte Jan de Boer zelfs de wereldtitel. De Boer zal zowel dressuur als marathon en vaardigheid aan het publiek laten zien.

Share