Erevoorzitter en erelid voor Fokveedag Boerenlandfeest

Jan de Groot (Noordeloos) is 25 jaar voorzitter van Fokveedag Boerenlandfeest geweest en doet nu een stapje terug. “Jan behield de vaste waarden, maar zorgde ook steeds voor vernieuwing”, zei zijn opvolger Johan de Groot in de ledenvergadering.

Frits Kool (Hei- en Boeicop) kwam al in 1982 in het bestuur. “Frits was een groot promotor van de Fokveedag”, volgens De Groot. “Hij had het vermogen om vooruit te denken en dacht altijd in oplossingen.”

Kool wordt in het bestuur opgevolgd door Marjolein de Kreij (30) uit Schelluinen. Zij is werkzaam bij ZLTO en in het melkveehouderijbedrijf van haar ouders.

Hoog niveau
Hoewel hij geen voorzitter meer is, kijkt Jan de Groot al uit naar de 102e Fokveedag Boerenlandfeest op zaterdag 4 oktober 2014. “Het belooft een Fokveedag van hoog niveau te worden, met misschien wel de mooiste middenklasse ooit”, hield hij de vergadering voor, refererend aan de prestaties van de regionale inzenders op de NRM.

De voorbereidingen voor de 102e Fokveedag Boerenlandfeest zijn inmiddels in volle gang. In de streektent zal een streekmarkt worden gehouden en een Duurzaamheidsplein worden ingericht. Aan de 25-ste Alblasserwaardshow (kleindieren) zal op gepaste wijze aandacht worden besteed.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *