Fokveedag Boerenlandfeest trekt 12.000 bezoekers

Er zit nog volop in muziek in de Fokveedag Boerenlandfeest. De 101-ste editie trok zaterdag maar liefst om en nabij 12.000 bezoekers.

De afscheidnemende voorzitter Jan de Groot straalde dan ook van oor tot oor. “Ik ben erg trots op dit evenement. We troffen fantastisch weer, we hebben prachtige dieren gezien en er was enorm veel publiek. Waarmee het bestaansrecht van ‘Hoornaar’ eens te meer bewezen is.”

Maar stilstand is achteruitgang, beseft De Groot. “Vernieuwing moet het motto blijven.” Jan de Groot zal tijdens de ledenvergadering in de zomer van 2014 worden opgevolgd door Johan de Groot (geen familie).

Kindje

Jan de Groot was 25 jaar voorzitter van Fokveedag Boerenlandfeest. “Dat doet me veel. De Fokveedag hoort bij onze familie. Ik ben er mee opgegroeid en het is een kindje van me geworden. We trekken een breed publiek. Dat is ook precies waar ik voor sta. De basis blijft de rundveekeuring, maar af en toe moet je nieuwe dingen doen.”

De Groot heeft vertrouwen in de toekomst van Fokveedag Boerenlandfeest. “Maar we moeten er constant aan blijven werken.”

Tuigpaarden

De 101-ste editie was volgens Jan de Groot in één woord ‘fantastisch’. Onderdelen van de succesvolle dag waren onder meer de warenmarkt, de streektent, de landbouwwerktuigen en voorlichtingsstands, de Shetlandponykeuring en zeker ook het middagpauzeprogramma met de Masterclass, de optredens van voltigegroep Hornedamme, de tuigpaardenshow en het Springtouw Spektakel. Verdeeld over de dag kwamen 700 kinderen naar het springplein.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *