Grondaankoop door bestuur Fokveedag Boerenlandfeest

IMG_1452HOORNAAR – Het bestuur van Fokveedag Boerenlandfeest heeft een perceel land gekocht achter de voormalige boerderij van de familie Jongkind aan de Dorpsweg in Hoornaar. Deze aankoop is mogelijk geworden door medewerking van hoofdsponsor Rabobank en een garantstelling van de gemeente Giessenlanden.

Op het aangekochte perceel weiland wordt jaarlijks een groot deel van de Fokveedag gehouden. Met zowel gemeente Giessenlanden als de Rabobank bestaat er een jarenlange samenwerking, die het agrarische evenement steeds weer tot een succes maakt.

De voorbereidingen op de 104e Fokveedag Boerenlandfeest zijn momenteel alweer in volle gang. “Als bestuur hebben we de intentie de Fokveedag een dag te laten zijn voor boeren, burgers en buitenlui en jaarlijks nieuwe facetten aan het programma toe te voegen”, zegt voorzitter Johan de Groot.

Mooi platform
Hoofdsponsor Rabobank vindt het belangrijk dat Fokveedag Boerenlandfeest nog jaren blijft bestaan op de bekende locatie in Hoornaar. “Het was voor ons dan ook vanzelfsprekend om mee te werken aan de verwerving van een stuk terrein, waar al door zoveel generaties voetstappen zijn gezet”, vindt Geert Hoeke van het Rabobank Agrarisch Team. 

“De Boerenlanddag is een mooi platform voor de agrarische sector om zichtbaar te zijn naar haar omgeving en daarmee inzicht te geven in de dynamiek van de sector. Het economisch belang voor de regio is groot. Korte ketens in de voedselvoorziening door -daar waar mogelijk- het consumeren van lokale producten; ook dat vinden we als Rabobank belangrijk. Als Agrarisch Team zijn we ook dit jaar weer graag aanwezig op ons bekende plekje. Dichtbij en herkenbaar.”

Share