Welkom in de Streektent!: met o.a. streeklunch, boerenkaas, de Butter Beans en Fien & Teun

Fokveedag Boerenlandfeest ís de streek
De Alblasserwaard en Vijfheerenlanden vormen een polderlandschap met weidse vergezichten en een rijke cultuurhistorie. Van oudsher bepalen de sloten en watergangen de structuur en grazen er vooral zwartbonte koeien in het weiland. Die groene weiden met weidevogels, knotwilgen, molens, oude boerderijen en hoogstamfruitboomgaarden zijn er van oudsher. Vele vrijwilligers en boeren hebben de zorg voor dit landschap op hun schouders genomen. Fokveedag Boerenlandfeest ís de streek. Met het soms drassige terrein in het weiland, de koeien, kaas, bedrijven, verenigingen, gastvrijheid, saamhorigheid en veel vrijwilligers heeft dit evenement alles in zich wat onze streek typeert. Fokveedag Boerenlandfeest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een gezellige streekdag voor jong en oud, boer en burger.

Samen sterk
In de Streektent staat de streek (Alblasserwaard en Vijfheerenlanden) centraal met het landschap, de historie, de cultuur en natuurlijk de kaas en andere streekproducten. Verenigingen, vrijwilligers, ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn samen het jaar rond actief in de streek. In de Streektent kom je te weten wat er allemaal bij komt kijken om de streek mooi en beleefbaar te laten zijn. Historische gebouwen worden benut en behouden, natuur wordt ontwikkeld, het landschap wordt bijgehouden en er wordt gewerkt aan allerlei manieren om te recreëren.

De Streektent is vaste prik voor iedereen die iets van onze mooie streek wil “proeven”. Het is natuurlijk dé plek om ideeën op te doen om de streek te ontdekken te voet, per fiets, boot, huifkar, solex of door te genieten van toeristische arrangementen of streekproducten. Maar na deze dag wil je meer…

Proef de Streek!

Streekproducten
Midden in de Streektent liggen de goudgele kazen te glanzen. Proef de allerbeste kazen uit de regio. Een kok maakt lekkere gerechtjes en er is een breed assortiment aan kaas te koop. Naast de kaas zijn ook vele andere verse, regionale producten te vinden in de Streektent.  Eén keer per jaar kun je hier terecht voor vis, vlees, kaas, fruit, maar ook voor (h)eerlijke extra’s als ijs, koek, honing, jam en vruchtensappen. Alle andere weken van het jaar zijn diezelfde producten gewoon te vinden bij de streekwinkels en producenten in de streek.

Streeklunch
Een aanrader voor 5 oktober is de Streeklunch! Je kunt in de Streektent je eigen lunch samenstellen met heerlijke streekproducten: broodjes, kaas, vlees, sap, hapjes, koffie, ijs enzovoort. In de Streektent zijn strippenkaarten te koop waarmee je langs de kramen kunt gaan en de lekkerste hapjes voor je lunch kunt kiezen. De strippenkaart kost € 5,- en is te koop in de Streektent. Kun je niet wachten? Koop je strippenkaart dan bij de voorverkoopadressen of bestel hem via: streektentfokveedag@gmail.com.

Bewaarservice
Als extraatje bieden wij een bewaarservice, zodat je niet meer de hele dag met zware tassen hoeft te lopen. Je kunt je (streek)producten in de Streektent bij de bewaarservice afgeven en op ieder gewenst moment van de dag weer aanvullen of ophalen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op het podium
Verder kun je gedurende de dag in de Streektent genieten van een wel heel bijzonder streekproduct: de Butter Beans. Dit trio, met roots in de Alblasserwaard, brengt muziek waar je vooral heel vrolijk van wordt. Met zang, gitaar, viool en banjo laten ze de bezoeker even alles vergeten. Laat je gewoon lekker meeslepen met de opzwepende en aanstekelijke muziek van de muzikale, ietwat gestoorde Butter Beans!

En wat is de Fokveedag zonder Fien & Teun? Om 11.00 uur verzorgen zij een optreden in de Streektent! Vervolgens sluiten zij af met een Meet & Greet.

Kom jij ook genieten van die heerlijke streekproducten, proeven van de winnende kaas, genieten van live muziek en kennismaken met Fien & Teun?  Graag tot ziens in de Streektent op zaterdag 5 oktober!

Share